Review : XIKAR XO knipper

XO KNIPPER

De Nieuwste sigarenknipper van XIKAR is nu al het meest besproken sigaren accessoire op de markt.

Het vlinder/guillotine ontwerp is al sinds de uitgave van de "teardrop" Xi knipper in 1998 het meest gekende ontwerp van Xikar. Vele aanpassingen en afwerkingen werden ontwikkeld sinds dien maar nu met de XO brengt het Amerikaanse bedrijf een heel nieuw gedurfd rond ontwerp.

Een gewaagde keuze, maar na het knippen van talloze sigaren zijn wij bij The Gentlemen alvast overtuigd!

Op het eerste zicht lijkt hij van plastiek maar niets is minder waar, de XO werd gemaakt van geanodiseerd metaal. Waardoor hij licht genoeg blijft om gewoon in je broekzak te stoppen, en het maakt hem bovendien heel erg duurzaam.

De opening van de knipper is iets meer dan 2,5 cm in doorsnede, voorzien op cepo 64, waardoor hij nog makkelijk de "cap" van een sigaar met cepo 70 knipt.

De dubbele messen ontgrendelen van het ronde lichaam door een veer-geladen mechanisme. Wanneer de knop wordt ingedrukt schieten de messen open waardoor hij wat doet denken aan de STAR WARS TIE fighter.

Dankzij het intern mechanisme bewegen de messen perfect gelijkmatig. Waardoor je nog makkelijker de "perfect cut" maakt.

Ook de kwaliteit van het staal gebruikt om de messen zelf te vervaardigen is van nog betere kwaliteit dan zijn voorgangers. De XO is vanwege zijn ontwerp ook uit dikker staal vervaardigd dan de klassieke guillotine knipper.

Volgens XIKAR is meer dan 3 jaar onderzoek en ontwikkeling voorafgegaan aan het maken van deze XO knipper. En dat is eraan te merken,je sigaar knippen met deze XO is echt een plezier.

En zoals altijd bij XIKAR is ook de XO voorzien van een levenslange garantie!

Vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop

zwart : https://www.gentlemen-online.be/3-sigaren/53-sigaren-accessoires/59-sigarenknippers/680-xikar-xo-knipper.html

bronze : https://www.gentlemen-online.be/3-sigaren/53-sigaren-accessoires/59-sigarenknippers/683-xikar-xo-knipper.html

gunmetal : https://www.gentlemen-online.be/3-sigaren/53-sigaren-accessoires/59-sigarenknippers/687-xikar-xo-knipper.html

blue : https://www.gentlemen-online.be/3-sigaren/53-sigaren-accessoires/59-sigarenknippers/690-xikar-xo-knipper.html