Sigaar opnieuw aansteken ja of nee?

Sigaar opnieuw aansteken? JA of NEE ?!

Laat ons eerlijk zijn, we steken allemaal wel eens een sigaar opnieuw aan!

Wanneer je tijdens het roken bezig bent met iets of je gaat op in een gesprek of een discussie, gaat je sigaar al eens uit zonder dat je er erg in hebt.

Uiteraard is dit niet ideaal, omdat je ze opnieuw aansteekt aan reeds verbrande tabak, je trekt dan een klein beetje verkoolde tabak binnen. En als je ze echt verschillende keren opnieuw moet aansteken dan wordt ze ook gewoon te warm.

Sommigen stellen voor om de rook uit te blazen, wanneer je op voorhand weet dat je ze later terug zal aansteken, alvorens ze weg te leggen en ook alle as af te kloppen. Onthoudt vooral dat wanneer je sigaar helemaal afkoelt de olie en teer je sigaar verzadigen. Wanneer je ze terug aansteekt zullen de olie en teer sterker geconcentreerd zijn. Wat kan resulteren in een meer nicotine beladen sigaar.

Kan je de sigaar niet meer oproken laat ze dan in je asbak liggen en knip er de volgende dag de as af en steek ze opnieuw aan, het is niet helemaal hetzelfde dan een verse vitola maar als het een lekker sigaar is, waarom niet!?